Over Supportware

Supportware is een software ontwikkelaar uit Nederland. We zijn actief iPhone ontwikkelaar sinds de Appstore zijn virtuele deuren opende in 2008. De eerste applicatie die we maakten was voor Buienradar.nl, de extreem populaire weer website. Deze app is nog altijd erg populair in de nederlandse Appstore, en zelfs de onbetwiste nummer 1 weerapplicatie (met meer dan 400.000 downloads, en een nog altijd stijgend aantal gebruikers!). Vervolgens kwam ons eerste spelletje aan de beurt. Dit werd Elevens, een snel en verslavend kaartspel. Later zijn er van deze game ook nog andere versie uitgebracht, met ballen en edelstenen.

WikiMe

WikiMe was een van de eerste apps die op een slimme manier gebruik maakte van de in de iPhone aanwezige GPS module om informatie op te zoeken over de omgeving van de gebruiker. Hiervoor zoekt de applicatie in Wikipedia artikelen met zogeheten locatietags. WikiMe werd zeer goed ontvangen door verschillende websites en magazines, met lovende kritieken.

Succes

Ons grootste succes behaalden we tot nog toe met de voetbal applicaties My Football en My Football PRO. My Football behaalde wereldwijd de top 100 lijsten, en behield daar zijn positie geruime tijd. Het is nog altijd een zeer populaire app (met top 100 noteringen in de categorie sport). We zijn constant bezig met het verbeteren van onze apps voor een betere gebruikerservaring.

Wil je meer informatie over onze applicaties, kijk dan eens op de specifieke pagina's.

Groei

Al met al zijn we flink gegroeid sinds het maken van onze eerste app. Dit resulteerde in complexere projecten als Coconut Riot, dat compleet werd gemaakt met behulp van de Unity3D engine. Met komst van de iPad en andere tablets kunnen wij onze kijk op software weer verder verbreden. Ons doel is het maken van apps die we zelf geweldig vinden om te gebruiken, en daarmee een groot publiek te kunnen bereiken.

Andere platformen

Mobiele applicaties hebben de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Zo is de iPhone al lang niet meer de enige grote speler op de mobiele markt. Andere platformen proberen ook een graantje mee te pikken van de enorme populariteit van de smartphones. Ook wij gaan mee met de nieuwe trends, en verdiepen ons graag in nieuwe ontwikkelingen. Inmiddels hebben wij ook diverse applicaties ontwikkeld voor het Windows Phone 7 en Android platform.

Het maken van een app

Supportware is begonnen met het maken van applicaties in eigen opdracht. Inmiddels hebben wij een goede band opgebouwd met een aantal opdrachtgevers die door ons een app hebben laten ontwikkelen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Buienradar applicaties.

Het aanbieden van een mobiele applicatie kan voor veel bedrijven een interessante manier zijn om een groot publiek te bereiken. Het kan een verlengde zijn van een bestaande website, of een gimmick om uw (nieuwe) product te promoten. Heb je zelf al een idee of wil je meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.